Concurs de articole Comunicare Judiciară! Câștigați o participare gratuită la workshopul Convinge judecătorul… și cărți cu autograf.

UPDATE: Astăzi, 24 februarie, ora 15.00 s-a încheiat perioada de depunere a eseurilor. Mulțumim tuturor celor care ne-au trimis materiale sau s-au interesat de acest concurs. Vă așteptăm și la următorul, pe care îl vom anunța în perioada următoare. Primele 3 locuri vor fi anunțate în această seară, 24 februarie 2015.  Reamintim ca marele premiu este o invitație la următorul atelier din seria Convinge judecătorul….în 10 pași practici, susținut de Adrian Toni Neacșu. primele 3 locuri vor primi și câte un exemplar din cartea Convinge Judecătorul, cu autograful autorului. Toate lucrările premiate vor fi publicate pe platforma www.CastigaProcese.ro și pe site-urile partenerilor noștri.
Vă invităm la concurs! Pentru că noi credem că e important să vorbim despre comunicarea judiciară. Pentru că noi credem că anul 2015 va fi anul Comunicării judiciare. Pentru că noi știm că, prin frecvența cu care scrie, un litigator este deja un scriitor profesionist. Pentru că oricine poate vorbi despre experiența sa și nu există nevoia de profil academic sau universitar pentru asta. Pentru că noi avem încredere în cititorii noștri. Pentru că nimeni nu cunoaște mai bine judecătorii decât cei care intră în fiecare zi în instanță. Pentru că e timpul ca lucrurile complexe să fie spuse și direct, simplu, neafectat. Pentru că ne interesează lucrurile reale, așa cum se petrec în instanța, nu așa cum ne-am dori să se petreacă. Pentru că supraviețuirea în sala de judecată nu o înveți la facultate sau INPPA, ci în practica de zi cu zi. Pentru că avem nevoie de colaboratori și știm că oricare din cititorii noștri poate fi un autor valoros.

Iată regulile concursului nostru.

Organizatori: www.CastigaProcese.ro, https://www.facebook.com/groups/dreptpractic/, www.CasaNeacsu.ro.

Tematică și conținut: Concurs de articole (mini eseuri) de maximum 3000 de caractere (500-1000 de cuvinte, 2 pagini A4), pe teme care țin de Comunicarea Judiciară, respectiv despre abilitățile avocaților în instanță, despre persuasiune, forma și structura actelor judiciare, tehnica și arta comunicării în instanță, relațiile litigator – instanțe, psihologia și sociologia comunicării dintre litigatori și instanțe ș.a.. Așteptăm articole originale despre relațiile complexe litigator (avocat/consilier juridic) / judecător care au loc în instanțele judecătorești în legătură cu soluționarea dosarelor. Articole scrise simplu, neafectat, direct, fără aparat critic, pentru a fi promovate în mediul online.

Articolele vor fi expediate la adresa office@castigaprocese.ro.

Cui ne adresăm: avocați, consilieri juridici, alți juriști, mediatori, grefieri, judecători, studenți, bursieri, cursanți INPPPA sau INM.

Perioada de desfășurare a concursului 10 februarie 2015 – 24 februarie 2015. Articole pot fi trimise pe toată această perioadă. Se pot trimite mai multe articole de către fiecare participant. Pe 24 februarie 2015 are loc jurizarea finală și  anunțarea câștigătorilor.

Juriul este format din: Claudiu Dăscălescu, administrator CastigaProcese.ro și Adrian Toni Neacșu, autor Convinge Judecătorul. Criteriile de evaluare sunt : adecvarea la tematica generală, originalitatea, relevanta, naturalețea, inventivitatea, creativitatea și cursivitatea.

Premiile acordate:

  • Se acordă un mare premiu, plus premiile 2 și 3.
  • Toate lucrările premiate vor fi publicate pe CastigaProcese.ro
  • Toate cele 3 premii constau din câte un exemplar din Convinge Judecătorul, editura Wolters Kluwer 2014, cu autograful autorului.
  • Premiul cel mare constă și dintr-o invitație de participare gratuita la atelierul Convinge judecătorul …în 10 pași practici, susținut de Adrian Toni Neacșu.

Alte precizări:

  • Solicitați orice alte detalii la adresa office@castigaprocese.ro
  • Premiile nu pot fi schimbate în bani
  • Premiile nu se vor acorda doar pentru participare la concurs ci doar ca urmare a deciziei comisiei de evaluare.
  • Adrian Toni Neacșu,  promotorul Comunicării Judiciare, îi definește acesteia obiectul de studiu  ca fiind  comportamentul judiciar formal și informal al subiecților implicați în soluționarea dosarelor de judecată, relaționarea complexă parte/avocat-instanță, procedeele, tehnicile, regulile și principiile care stau la baza caracterului persuasiv al procesului de comunicare în instanță, teoria și practica comunicării verbale și non-verbale eficiente într-un spațiu tehnic bine delimitat. Comunicarea judiciară studiază procesele logice și psihologice precum și formele lingvistice și non-verbale care influențează eficiența comunicării în cadrul instanțelor de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *