10 pași practici pentru Convingerea Judecătorului (video)

http://youtu.be/A7IrQ4vPXfQ

TRANSCRIPT:

Buna ziua. Numele meu este Adrian Toni Neacsu. Sunt autorul cartii Convinge judecatorul si gazda primului atelier practic cu acelasi nume. Am sa va vorbesc putin despre modul cum mi-a venit ideea organizarii acestui atelier. Dupa aparitia cartii mele am primit de nenumarate ori aceeasi intrebare, la care n-am putut raspunde niciodata multumitor. Desi pusa sub diferite forme, intrebarea era aceeasi. Ea suna ceva de felul, care este pana la urma secretul pentru a convinge intotdeauna judecatorul? Ce trebuie sa fac ca avocat pentru a fi sigur de castig? Ce trebuie sa schimb la mine pentru a convinge mereu instanta? Care este sfatul castigator?

O vreme am incercat sa raspund. Am incercat sa rezum ideile cartii mele cat de mult posibil. Aceste raspunsuri nu ma multumeau nici pe mine nici pe cei care imi adresasera intrebarea. Si era normal sa fie asa. Raspunsurile pe care le dadeam erau nemultumitoare pur si simplu pentru ca intrebarea era pusa gresit. Nu exista nici un secret ultim pentru a avea succes ca avocat. Nu detine nimeni cheia suprema a persuasiunii instantei. Nu poti castiga intotdeauna. Nu exista o mecanica a succesului, pe care daca o stapanesti convingi toti judecatorii pe care ii intalnesti.

Concluzia nu este una pesimista. Ea spune doar ca justitia este o problema omeneasca. Dosarele se castiga prin munca, metoda si talent. Din faptul ca nimeni nu detine secretul castigului permanent inseamna si ca nu e nimeni in fata caruia poti pierde de fiecare data. Din faptul ca justitia e facuta de oameni, rezulta si ca actorii ei principali, judecatori, pot fi convinsi sau miscati prin tehnica si sensibilitate. Judecatorul nu este un automat insensibil, ci un om cu logică si sensibilitate, carora tu ca avocat te poti adresa.

Nu exista deci un secret suprem, acelasi de fiecare data, de a castiga dosarul. Exista in schimb un set de principii, de reguli si de tehnici care iti pot usura sarcina de a convinge judecatorul. Eficienta avocatului poate fi radical imbunatatita prin urmarirea unor directii generale.

Eficienta avocatului in atingerea scopului suprem poate fi imbunatatita prin metoda. Aceasta propun prin atelierul meu: o metoda. Este o metoda de comunicare judiciara eficienta. Valorile ei, asa cum am dezvoltat-o in cartea mea, sunt pragmatismul, minimalismul si eficienta.

Am sintetizat un numar de 10 reguli, de 10 principii fundamentale care ar trebui sa guverneze comunicarea judiciara a unui avocat. Despre ele este vorba in acest atelier. Iata despre ce vom vorbi.

  • Adaptează-te
  • Pune-te în locul judecătorului
  • Fii scurt
  • Fii precis
  • Tonul
  • Fii vizual
  • Începe și sfârșește cu concluzia
  • Fii tehnic
  • Fii clar
  • Comunică totul în scris

 


Inscrierile la atelier aici: http://info.wolterskluwer.ro/seminar-convinge-judecatorul/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *